Farvel Bordeaux

Coucou!

Plutselig er det den siste dagen min i Bordeaux og det er en sorg å skulle forlate byen.

Det som har vært aller morsomt med dette semesteret er å få ha 5 måneder praksis på Hôpital Pellegrin. Etter 3 på Øre-Nese-Hals var jeg 1 måned på Nevrologisk avdeling, og nå i januar har jeg vært på det psykiatriske sykehuset. For hver måned merker man at det går lettere: man forstår systemet, lærer fag og uttrykk, og klarer å kommunisere bedre. Å ha «egne pasienter» man følger opp på lik linje som de franske studentene, gjøre fullstendige nevrologiske undersøkelser for så å presentere for professor på visitt – det gir en mestringsfølelse man vokser på. Dessuten får man øve seg mye når man har praksis hver dag: jeg har fått lære å gjøre spinalpunksjon, assistere på operasjon og masse trening ØNH-undersøkelser, blant annet.

Jeg må innrømme at jeg hadde en frykt for at franskmenn skulle være litt arrogante ovenfor utenlandske studenter, men det har blitt motbevist ved alle avdelinger. Man blir tatt så godt i mot av sykepleiere, leger og medstudenter, og pasientene er kanskje de aller greieste. Hett tips: bare start hver konsultasjon med «Pardon my french, jeg er norsk og ikke så god i fransk enda» – da får man de største komplimenter og dessuten med én gang en fin relasjon med pasienten.

Men livet i Bordeaux er og så mye mer enn sykehuset og jeg blir hele tiden overrasket over nye ting å oppdage her. Et par gode tips til den heldige som skal reise til Bordeaux på ferie eller utveksling:

Gå på Le Boulanger Hôtel de Ville; et nydelig bakeri med det beste bakverket og kakene. Du kan sitte ned og ta en god kaffe og noe å spise til en billig penge (etter fransk standard). Det er stadig lokale innom for å handle sin daglige baguette, og vi har sittet mange timer her og sett på livet.

 

Spis middag på La Mélodie like ved Place Saint Pierre. I et sjarmerende lokale kan du få en tre retters helfransk middag for 20 euro. Helt ærlig den beste crème brûlée jeg har smakt!

Reis til Pyreneene en helg! Jeg reiste etter praksis en fredag og det tar bare 3 timer så er man i fjellene. Landskapet i Pays-Basque er utrolig og bør oppleves.

Kunne jeg blitt lenger ville jeg det – og håper alle som vurderer å reise til Frankrike tar turen til denne flotte byen i sør-vest. Folk er så vennlige, byen er så fin og det er så kort vei til både fjell og hav.

Bisous et à bientôt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *