Bienvenue à Bordeaux

Heisann – eller «Coucou»!

Nå har jeg snart vært 3 måneder i Bordeaux og er mildt sagt sjarmert av byen på Frankrikes vestkyst.

Det er rart hvordan hverdagen plutselig er endret: nå er det helt normalt å ha praksis hver dag på Hôpital Pellegrin, snakke med kollegaer og pasienter, ta opp journaler og kommunisere – alt på fransk. Daglig knoter jeg litt med språket, sier noe rart eller bare rett og slett står fast (dvs. det hjelper ikke en gang å finne ordet på engelsk og si det med en fransk aksent – som ofte er redningen), men folk her er tålmodige og tar det hele med et smil. Det finnes nok imidlertid ikke mye som er bedre språktrening enn nettopp dette, å snakke med folk om sykdom, helse, smått og stort – hver eneste dag.

Semesteret begynte med språkkurs og varme sommerdager i august, og selv om høsten nå har ankommet med sine oransje blader og regnværsdager, har det hele tiden vært nokså varmt og godt. Vi oppdaget raskt mulighetene for å surfe like i nærheten og har tilbrakt mange helger i bølgene utenfor de små byene langs kysten. Sakte, men sikkert har jeg også funnet veien opp på brettet. Sist forrige helg reiste vi til Biarritz – en herlig by bare 2 timer sør for Bordeaux – og det var 25 grader, sol og gode bølger!

Plage de l’Amélie

 

 

 

 

 

 

Lacanau

Biarritz

Selv om vi gikk fra sommerfølelse til studieliv, har Bordeaux holdt på sjarmen. Stadig dukker det opp en café, et museum, en fin gate, markeder, konserter eller annet man vil sjekke ut. Med et stort Erasmus-miljø finner man også lett noen å oppdage byen sammen med. Det kan være noe mer utfordrende å bli kjent med de franske og selv jeg har opplevd de som veldig hyggelige, har medisinstudentene her en travel hverdag og mye som skjer på sitt fjerde studieår. Det har da hjulpet på å delta på deres egne arrangementer og gripe mulighetene når de inviterer med utvekslingsstudentene.

 

 

 

 

 

 

 

Pont de Pierre over la Garonne

Place de la Bourse

 

 

 

 

 

 

 

 

Halvveis i mitt utvekslingssemester er jeg storfornøyd med både studiet og livet utenfor. Jeg skal oppdatere igjen når vinteren er kommet til Bordeaux, når jeg har skiftet avdeling på sykehuset og sett enda mer av byen.

Hvis du har noen spørsmål om utveksling generelt eller spesielt til Frankrike – er det bare å ta kontakt!

Á bientôt,

Ragnhild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *