Hei fra Madrid

Eller hola, som dere alle vet at det heter her.

Jeg er på utveksling ved Universidad Autónoma de Madrid. Jeg kom hit i august for å ta et fireukers språkkurs før universitetet begynte andre uken i september. Nå har jeg altså vært her en god stund og tenkte det kunne passe seg med et innlegg.

Byen som møtte meg i august var en litt annen enn den jeg trasker rundt i nå. August er offisiell feriemåned i Spania og siden Madrid er ulevelig* varm på den tiden, rømmer alle madrilenerne byen til fordel for kysten. Annenhver kafé og butikk hadde påskriften «på ferie, tilbake i september» (men frykt ikke, det er alltid nok åpne butikker og kafeer). Det var altså ikke rart at jeg synes byen var fryktelig rolig til storby å være. Med en gang kalenderen bikket september endret det seg og storbyrytmen var tilbake på godt og vondt, med gater fylt av folkeliv og trafikk.

I denne byen er folkelivet på topp sent på kvelden. Den spanske døgnrytmen er nemlig forskjøvet en smule sammenlignet med den norske og middag er for eksempel vanlig å innta kl 22 om kvelden. Det kunne passet meg godt å adoptere denne spanske døgnrytmen, men det passer dessverre ikke like godt til sykehusliv og forelesningsstart kl 0800. Mer om skolehverdagen i neste innlegg!

Et sted i sentrum

Venter på solnedgangen

Luftforsvaret og taxier

 

 

 

 

 

 

Noen kjappe:

  • August er svett
  • Sommeren varer overraskende lenge! Først nå at jeg merker høsttendenser
  • Det er dyrt å bo i Madrid, men mat er billigere (og bedre?) enn hjemme
  • Madrid ligger midt i landet og med gode tog- og bussforbindelser er det et godt utgangspunkt for å se seg rundt

På tur i nord

Valencia

Strå og opera i Valencia

 

 

 

 

 

 

  • Det tar kun 1t og 40 min med hurtigtog til Spanias tredje største by Valencia, som har strand og mer til
  • 12. oktober er Spanias nasjonaldag: en feiring av at Christopher Columbus gikk i land i Amerika(!)
  • Jeg er fortsatt ikke vant med at man hilser med ett kyss på hvert kinn (og heldigvis gjør man ikke det med pasienter)

*Innbyggernes egne ord. Du overlever altså, men et tips kan være å ta språkkurset i en kystby.

Un saludo, Martha

Postkort fra San Sebastian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *