Norsk i Danmark

Det skorter litt på kreativiteten om dagen, ref dårlig overskrift, og det å skrive på ordentlig norsk føles plutselig hakket mer krevende enn det gjorde for noen måneder tilbake. Det er nesten så jeg faller for fristelsen å legge inn noen tilfeldige d’er eller æ’er for å føle meg mer dansk. Men så er det også kun det jeg gjør, for man skal vente lenge på at jeg begynner å tale på dansk. Et sted går grensen min.

Skole

Nå har jeg bodd to måneder i Aarhus, og tiden har virkelig flydd. Om en uke er jeg ferdig med praksis-delen av semesteret og beveger meg over mot den teoretiske. Selv om det har vært kjempegøy med to uker nevrologipraksis og praksis i psykiatri, ser jeg frem til en periode med kortere dager og tid til å faktisk sette seg inn i pensum. Her er det sånn at klassen er delt inn i forskjellige rotasjoner, så noen starter med all teoretisk forelesning, mens andre starter med praksis. På den måten blir du godt kjent med de du går på smågrupper med, men du får ikke nødvendigvis møtt så mange forskjellige på semesteret. For meg gjør det egentlig ingenting.

(Og ja, psykiatrisk avdeling her i Aarhus har flere nyanser av rosa enn det jeg noen sinne har sett. Men før man vet ord av det, så føles det som det mest naturlige i verden å være omringet av farger.)

Fritid

Ved siden av skolen har jeg vært på noen småturer med noen av de andre internasjonale studentene. Vi har blant annet dratt til Skagen og på surfetur til Hvide Sande. Det er alltid noe som skjer sosialt, så man trenger ikke å være redd for det selv om man ikke går på samme semester som de andre. Aarhus som by er også veldig levende og det er hyggelig å bare vandre litt rundt og vindusshoppe i bruktbutikker eller sette seg ned på en kafé i Latinerkvarteret. Sistnevnte gjør jeg litt oftere enn jeg egentlig tør å innrømme.

Så kort oppsummert føler jeg at jeg har fått landet litt, og jeg trives veldig godt både med det faglige og det sosiale. Så håper jeg at tiden roer seg litt ned, for jeg er på langt nær klar for at utvekslingen min er halvferdig.