10 tips til Sydney

10 ting jeg skulle visst før jeg reiste…

-Lukkede sko til mikrobiologi. Sko i tekstil blir ikke godkjent, her kreves skinnsko. Engangsfrakk, briller og hansker blir utdelt gratis fra skolen til hver lab😊

– Labfrakk til disseksjon, hvis du har en liggende hjemme. Ellers fåes det kjøpt på campus til ca. 200 kr. 

– Ikke stress med mobilabonnement. Det er veldig enkelt å kjøpe SIM-kort på matbutikker og flyplassen, koster ca 30$ i måneden for 10-20 GB.

– En god, varm genser og noen tynne til kjøligere «vinter»dager.

– Meld deg inn i Facebook gruppa «Nordmenn i Sydney». Her er det mulighet for å finne norske roomies, leilighetsformidling og svar på andre spørsmål man måtte ha.

– Sett opp en australsk bankkonto med en gang du kommer til Sydney! Det kan også være lønnsomt å overføre et stort beløp til denne i starten. Fikk tips om at overføringer via «transferlink» er veldig billig. Melder du deg inn i FB-grupper som «Backpacker in Australia» florerer det av rabattkoder til dette. Veldig enkelt og gratis å opprette bankkonto; bare å gå innom en bank (Commonwealth og Westpac er bra). Sparer deg for en ekstra avgift hver gang du bruker norsk bankkort og gjør det enkelt å betale leie og ta ut penger i minibanker.

– Hvis du vil oppleve østkysten (Byron Bay feks), reis i Mid-Sem breaken! Januar og februar er wet season i Queensland. Vestkysten er imidlertid nydelig i disse månedene.

– Meld deg inn i ANSA! Billigste (?) reiseforsikringen for utvekslingsstudenter så langt jeg har skjønt, og rabatter på arrangementer i Sydney.

– Ikke ta med pensumbøker hjemmenfra. Det er lagt godt til rette for å låne for lengre perioder fra biblioteket på USYD, i tillegg til at flere ligger ute som e-bøker. I noen fag (ANAT2011) sa professorene at lærebok i var nødvendig. 

– Vi er ikke «kvalifiserte» på USYD for å få rabattert busskort (OPAL-card), da dette bare gjelder australske studenter og enkelte utvekslingsavtaler. Ved ankomst kan det derfor være lurt å få et av disse (gratis på 7-eleven blant annet), og de kan enkelt fylles på via automater og app

Jeg angrer ikke et sekund på utvekslingsoppholdet mitt i Sydney! Anbefaler alle som vurderer det (og egentlig alle andre også), å bare gjøre det 😊

Charlotte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *