Livstegn fra Sydney

I skrivende stund sitter jeg på Bondi Beach, fyller opp mitt daglige Vitamin D behov og observerer Bondi Rescue stjernene trene på livredning. Om noen timer bærer turen videre til Uni, der jeg har en fysiologi forelesning. En rolig mandag, med andre ord.

Siden sist har vi hatt en «midsem-break», der Mari fått besøk i Sydney og jeg har vært på ferie i New Zealand. Temperaturen har begynt å falle og vinteren nærmer seg, noe som betyr mer tid til skolearbeid. 

Jeg har hatt problemer med å henge med i mikrobiologi faget vårt, der forkunnskapene fra MEDOD1 og 2 ikke var tilstrekkelig. Siden vi er studenter i «Science» og ikke medisin, er også undervisningen i Mikro og fysiologi lagt opp annerledes enn i Bergen. Vi er MYE mer på lab og utfører diverse eksperimentet ukentlig. Læringskurven for praktiske ferdigheter med dyrkning av x antall bakterier har fått en bratt stigning! Takket være snille og hjelpsomme medstudenter har det heldigvis gått seg til! Men en omstilling var det virkelig. Ellers er professorene utrolig flinke og dedikerte, undervisning lagt opp slik at det er spennende å følge med! Kliniske aspekter er også flettet inn i alle fagene. Ikke minst er engelsken blitt bedre (godt tegn når jeg i følge Mari snakker engelsk i søvne). 

Eksamensdatoer har vi også fått, med 4 eksamener som strekker seg over to uker i midten av juni. Den endelige karakteren i hvert fag bestemmes ikke bare av en «final exam», men ulike quiz’er og rapporter vi har hatt gjennom semesteret blir også regnet med. Disse vekter mellom 10-20%, slik at eksamen teller ish 40%. 

21 juni avslutter vi et magisk semester i Sydney med en praktisk eksamen i anatomi og histologi! Hjelp, som tiden flyr!!!!! Men heldigvis har vi noen gode uker igjen i livets by 😊

Sååå klar for eksamenslesing etter en fantastisk tur til New Zealand

Sydney Skyline

Charlotte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *