G´day mate fra Sydney

Da har vi endelig ankommet Sydney, vår nye hjemby for de neste fire månedene. Førsteinntrykket skuffer ikke; strender, storby og koselige kaféområder. Ikke minst er de lokale og internasjonale veldig hyggelige og imøtekommende! Dette er nok bare en brøkdel av alt denne byen har å by på, så det blir veldig spennende å se hvordan hverdagen blir her «Down under».

Siden skolen ikke begynner før 25. februar har vi benyttet den lange juleferien (aka sommerferien) til å reise rundt, og har fått sett masse på vår ferd ned til Sydney. Første stopp var Thailand, hvor vi tilbrakte en uke før turen gikk videre til Bali. Flybilletter var veldig billig, og vi anbefaler å bestille mellomlandinger på steder dere har lyst til å se på veien til Australia.

Kokkekurs i Thailand.                                   Vakre Byron Bay.                     Utflukt på Nusa Penida (35 varmegrader!!)

Turen ned til Australia var helt fantastisk, og vi er veldig glade for at vi reiste så mye som vi gjorde! Men selv om det var en helt unik opplevelse, fant vi fort ut at forsikring lønner seg.. Frastjålet mobil, medisinsk behandling etter apebitt og flybilletter ut av flom i Townsville ble dekket av Tryg, så en liten heads up til dere som vil ut og reise; ANSA sin forsikring er gull verdt!! Vil også anbefale å gjøre en research av været på de ulike destinasjonene – januar og februar er kjent for å være en del av «wet-season» på både Bali og i den nordlige delen av Queensland. Fikk lokaltips om at Great Barrier Reef og Fraser Island var best å besøke i april, når temperaturen har senket seg (varm norsk sommerdag) og nedbørsmengden er redusert.

Til nå har vi kun vært på campus i forbindelse med «orientation week», som kan minne litt om den norske fadderuken. Her har vi fått omvisninger og blitt kjent med andre studenter ved USYD. Campus er som hentet ut fra en film; gigantisk, bygninger som minner om alt fra Galtvort til moderne business bygg. Regner med at appen «Lost on campus» kommer til å bli flittig brukt gjennom semesteret.

Sydney Harbour Bridge                                 The Quadrangle, USYD.                       Turister 🙂 (soon to be locals..?)

Vi gleder oss til fortsettelsen på eventyret i Australias største by, og er spente på hvordan studiehverdagen blir når skolen og forelesninger starter for fullt!

Cheers,
Mari og Charlotte