Snart semesterslutt i Aarhus

Plutselig var det Desember, og semesteret er i ferd med å rundes av. Det kjennes både vemodig og godt, fordi man utvilsomt rekker å bli glad i Aarhus på et semester samtidig som man får tid til å kjenne på hvor fint man har det i Bergen. Av alle positive ting ved å dra på utveksling, er dette kanskje noe av det beste. Det man går rundt i til vanlig er det jo lett å glemme å sette pris på, men på utveksling rekker man å savne det kjente og kjære selv om man har det kjempegøy i den nye byen.

Aarhus er som kjent den nest største byen i Danmark, og det er masse å finne på! Museer som Aaros, Den gamle by og Moesgaard er verdt å dra innom, også selv om dette ikke interesserer i utgangspunktet. Vi har i aller høyeste grad rukket å bruke opp stipendet i høst, mye på grunn av alle de hyggelige resturanter, cafeer og barer som byen har å by på. Søndagsbrunch er en selvskreven tradisjon, og her må cafe Cafe engelen, Juliette og Drudenfuss trekkes frem som favoritter. Skal du ha god kaffe må du sjekke ut LaCabra, og har du hjemlengsel må du ta turen innom «hos Sofies foreldre».

Dette halvåret har gått ekstremt fort, men semesteret er lagt opp på en slik måte at man har god tid til å henge med faglig. Personlig har jeg hatt det minst stressende semesteret hittil i studiet. Man har ett fag om gangen, i enten fire eller to uker. Mandager er stort sett satt av til klassiske forelesninger, mens det resten av uken enten er klinikk eller ca. 1,5 time gruppeundervisning om dagen. Det er med andre ord lagt opp til at man leser pensum på egenhånd.

Fordi vi er på høstsemesteret har vi eksamen etter jul (de som drar til Aarhus om våren har eksamen før sommerferien). Det er kjipt å ikke kunne ta helt juleferie, men julestemningen har definitivt blitt reddet av at Aarhus er en av de fineste julebyene, med en halv million julelys i gågaten og hygge i alle kriker og kroker. Og de begynner i midten av november.

Dersom du vurderer Aarhus og lurer på andre ting enn det som er beskrevet i bloggen enten av meg eller andre, må du gjerne ta kontakt personlig!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *