Athens, the eye of Greece

Hei alle sammen. Jeg heter da Mahnoor, er 21 år og studerer human ernæring. Dette er mitt 5. semester og akkurat nå sitter jeg i min solfylte balkong i herlige Athen. Dette innlegget er som dere sikkert har klart å gjette til nå et velkomst innlegg om min utveksling i Hellas. Jeg skal prøve å holde de av dere som faktisk leser innleggene mine hahaha oppdatert med både inside tips om Athen og alt annet fra hva Erasmus er, til hvilke strender som er verdt å oppleve.

Jeg har nå vært her i nesten 3 uker, og semesteret her startet for fult forrige uke. Jeg har da 6 forskjellige fag her på Harokopio University som er public health, nutritional assessment, nutrition across lifespan, food legislation og health economics. Mange av fagene har forelesninger ekslusivt på gresk, så det blir mye selvstudium. Jeg kommer nok tilbake med et mer konkret innlegg om hvordan de ulike fagene er bygd opp og lignende senere. Eksamensperioden er ikke før i begynnelsen av februar så har nok av tid til å lære meg pensum (er i hvert fall det jeg prøver å overtale meg selv med).

Hvis jeg skal snakke litt om hverdagen her har jeg nok ett spesifikt ord å beskrive den med og det er AVSLAPPENDE. Her så følger alt «gresk tid», altså ting tar sin tid. Hvis det står at forelesningen begynner 15:00, så begynner den nok ikke før 15:20. Hvis rutetidene sier at bussen skal være her om 5 minutter kan det lett hende at den ikke er der før 20 minutter senere, og sånn er det bare. Det tok meg en stund å bli vandt til denne såkalte «greske tiden», men nå kan jeg med hånden på hjerte si at den har blitt en del av meg. Alt er så rolig og fredelig her, folk tar seg sin tid overalt og det er så utrolig deilig. Utenom trafikken da, den står helt i kontrast til resten av byen. Her finner du alt fra folk som kjører på rødt lys til bilister som blir sure fordi du går over et gangfelt for sakte. Trafikken i Athen er virkelig noe for seg selv.

Det er så utrolig vanskelig for meg å komprimere alt jeg har klart å oppleve på litt under 3 uker inn i ett lite innlegg, og det tror jeg faktisk ikke at jeg klarer heller. Så det kommer nok flere innlegg fra meg i nær framtid. Jeg kan jo avslutte dette litt overalt/velkomst innlegget med å snakke om den fanatiske fine byen jeg var i forrige helg som heter Nafplio. Nafplio er en kystby i Hellas lokalisert omtrent 2 timer unna Athen. En by med cirka 13 000 innbyggere og er definisjonen på en typisk gresk gamleby med masse fine farger og arkitektur. Utrolige fine hus i ekte gresk øystil, og masse eksotiske spisesteder og souvenirbutikker. Dette var da en del av velkomst turen til ESN Athen som da er erasmusorganisasjonen i Athen som arrangerer alt fra turer og fester til spillkvelder og lignende, og jeg anbefaler dem på det varmeste. Ellers håper jeg alle får en fin høst!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *