Mid-sem break

Man tror virkelig at man forstår hva tidligere utvekslingsstudenter tenker på når de sier «tiden flyr når man er på utveksling!!!». Vel, jeg forstår det nå.

Vi er allerede kommet inn i uke 8 med skole på UQ. SÅ utrolig mye har skjedd siden sist jeg skrev et innlegg på denne bloggen.

Jeg nevnte såvidt i forrige innlegg at jeg har blitt kjent med mange flotte mennesker. Siden da har jeg blitt kjent med enda flere, både norske, australske og fra mange andre nasjoner. Det er så utrolig kjekt å tenke på at jeg har venner fra så mange forskjellige land (og lokale guider på mine neste feriedestinasjoner). Det er uten tvil på skolen man blir kastet ut i det. Jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i følelsen av første skoledag; helt alene, ingen anelse om hvor man skal gå eller hvem man skal spørre. Er det en ting jeg har lært, så er det at man bare må prate og så viser det seg at de fleste egentlig er ganske hyggelige.

Ettersom Commonwealth Games 2018 ble arrangert på Gold Coast, fikk vi ikke bare en, men hele to uker fri denne australske høsten. Heldige meg fikk besøk hjemmefra totalt 4 (!!) uker, og dere må tro jeg har kost meg.

Den første som tok fatt på den lange reisen til Australia var søsteren min. Hun tok på seg jobben som turistguide og viste meg rundt i vakre Sydney. Jeg har riktig nok vært der en gang før, men siden det er hele ni år siden var det greit å få tatt et nytt obligatorisk bilde foran operahuset. Vi tok også turen til Bondi Beach, og ettersom ingen av oss hadde vært i Palm Beach måtte vi jo bare dra på dagstur dit.

Uheldigvis møtte vi på litt uvær i ferien også. Utrolig nok er det ikke bare sol og blå himmel i Australia heller. I tilfeller hvor man møter på litt uvær, en eventuell syklon (ja, de har tropiske sykloner her), kan det være greit med en plan B. Vår tur nordover ble dessverre avlyst, men da fikk vi til gjengjeld en fin weekendtur til Byron Bay. Her fikk vi sett fine strender og Australias østligste punkt sammen med sol og blå himmel.

Australias østligste punkt i Byron Bay

Jeg fikk også besøk av foreldrene mine, så da utviklet ferien min seg til en familietur i Australia, rett og slett. Vi besøkte blant annet Noosa og Fraser Island. For dere som vurderer utveksling i Brisbane eller bare skal på en tur til Australia vil jeg tipse om North Stradbroke Island. Det er en herlig øy rett utenfor Brisbane, uten tvil mitt favorittsted i området rundt byen. Her får man sett vakre strender, kenguruer, koalaer og skilpadder og delfiner om man er heldig. Øyen er et lite eventyr i seg selv og absolutt verdt turen.

   

Nå er jeg godt planta tilbake på skolebenken etter flere uker med besøk og reise. Det betyr mid-semester exams, lab og innleveringer. Men, eventyret er ikke ferdig helt enda!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *