Skolestart ved UQ

Da er tiden kommet hvor jeg skal fortelle dere om livet i Brisbane!

Jeg ankom Australia i slutten av januar. Proppfull av forventinger og ikke noe anelse om hva som ventet meg (bortsett fra edderkopper og sol), kom jeg til Brisbane en tidlig torsdagsmorgen. Jeg ankom akkurat i tide til å delta på feiringen av Australia Day som feires 26 januar med BBQ og fyrverkeri.

En uke senere flyttet jeg inn på en studentbolig midt i kjernen av Brisbane. Boligkomplekset heter Student One og er helt nytt. Faktisk så nytt at de hadde åpning i januar. Her har jeg allerede blitt kjent med mennesker fra flere nasjoner. England, Danmark, USA, Nederland for å nevne noen. Og dere, er det noe det kryr av i dette landet bortsett fra edderkopper, så er det nordmenn.

Jeg anbefaler virkelig andre utvekslingsstudenter å velge studentbolig hvis man ikke allerede kjenner til et kollektiv eller et billig sted i byen. På studentboligene betaler man gjerne litt ekstra, men til gjengjeld er alt inkludert. I min bygning har vi blant annet treningsstudio, basseng, grill, biljard- og bordtennisbord, felles kjøkken, en egen etasje med stille leseområde, internett, strøm, air condition og resepsjonist 24 timer i døgnet. Man kan også velge om man vil bo i store leiligheter, twin studios eller bare alene i en studioleilighet. Jeg bor i en leilighet med fem soverom, men per dags dato er det kun meg og to andre jenter i denne leiligheten, Olivia fra England og Mathilde fra Danmark. Vi har det som plommen i egget vår flotte leilighet i 33. etasje.

Nå er O-week overstått og den første uken med skole har startet. Jeg har allerede hatt et par forelesninger. Som andre utvekslingsstudenter har nevnt før meg, er opplegget på universitetet er ganske så ulikt fra hva jeg er vant med hjemme. Her har hvert fag lectures, som vi kjenner som forelesninger, men også tutorials/workshops/lab. Forelesningene er som regel ikke obligatoriske, men det er lurt å delta likevel. Noen forelesninger sendes også live på nett. Når det gjelder tutorials/workshops/lab er disse obligatoriske. Tutorials er litt som kollokvier hvor man skal løse oppgaver som handler om stoffet som er gjennomgått på forelesning. Disse oppgavene teller 5-10% av karakteren man får i slutten av semesteret. Resten av karakteren består av innleveringer, quiz’er, lab-rapporter og en avsluttende eksamen. I noen fag er det også lagt opp til en mid-semester exam.

På forhånd ble jeg fortalt at University of Queensland kanskje har et av de fineste universitetsområdene i verden. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er svært imponert over campusområdet. St. Lucia Campus ligger omtrent 35 minutter med kollektiv transport fra sentrumskjernen. Her har man mange ulike bygninger, moderne treningsfasiliteter og flotte parkområder. Ettersom det er omtrent 50.000 studenter som studerer på UQ, er campus ganske stort. Et lite tips når man skal studere på UQ: Last ned appen UQnav og du finner fram til alle forelesningene dine uten å gå deg vill!

Hverdagen i Brisbane trenger på ingen måte inneholde bare skole. Universitetet tilbyr mange ulike typer idretter og fritidsaktiviteter. Jeg har allerede testet en time med hiphop, noe som var veldig kjekt. De har også lacrosse, fotball, svømming, tennis og egentlig alt man måtte tenke seg. Er man av typen som vil nyte god og billig mat kan man ta seg en tur på ett eller flere av de mange food markets rundt omkring i byen. Er man bare litt skolelei eller kjenner at kroppen trenger strand og D-vitamin, kan man ta turen til South Bank Parklands. Der finner man en liten menneskelaget lagune. Og om denne stranden ikke skulle være stor nok, er Sunshine Coast og Gold Coast (Surfers Paradise) bare en biltur (evt. togtur) unna.