Skolestart og obligatoriske turistattraksjoner

Nå er O-week unnagjort, og vi er ferdige med første skoleuke. Som flere utvekslingsbloggere har nevnt tidligere er O-week en introduksjonsuke for de internasjonale studentene (ala fadderuken), bortsett fra at det er langt mindre opplegg enn fadderuken. Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde litt for høye forventninger til uken, og ble litt skuffet når det kun var opplegg 3 dager denne uken. Når det er sagt så blir det ikke mer moro enn du gjør det til selv, så tipset er å ta med deg de du hilste på de første dagene og finne på noe i sammen, for eksempel å dra i parken (Sydney har mange fine parker), dra på silent disco eller ut for å spise.

Helgen før O-week begynte var vi på Surf Camp. gretasurfDu kan ikke komme til Australia uten å prøve deg på surfebrettet. Surf camp beskriver helgen oppsummert med ordene: surf – eat – surf – eat – sleep, og slik var det også. Her fikk vi hjelp fra dyktige surfelærere om hvordan vi i det hele tatt skulle komme oss opp på surfebrettet, vi lærte om hvilke faresignaler vi burde se etter for å surfe trygt, og fikk hjelp underveis mens vi surfet. Surfing er en vanskelig sport, men det ga virkelig mersmak, så dette vil vi gjøre igjen!

Selv om man ønsker å blende inn i Aussielivet er det viktig å være litt turist også, og med det hører kamera, dyreparkbesøk, og Sydney Harbour til.

thumb_dsc_1063_1024thumb_dsc_1037_1024

Australias mest kjente dyr i Taronga Zoo

thumb_dsc_0961_1024

thumb_dsc_1187_1024

thumb_dsc_0981_1024thumb_dsc_1001_1024

Når det kommer til skolen er University of Sydney en fantastisk fin skole. 20631657_10154616526227212_1192136949_n En gammel stil går igjen i de fleste bygningene til hovedcampuset, og man får nesten en Galtvorts-følelse. Før skolestart blir timeplanen din tilgjengelig for deg på nettsidene deres. Dermed får du mulighet til å velge når du skal ha forelesninger og tutorials i de aller fleste fag. Vi har ordnet timeplanen slik at vi kun har en time torsdags morgen og fredagen fri. Dermed har vi mulighet til å ta oss en langhelg hvis vi vil av gårde på en helgetur. Semesteret på USYD er ganske forskjellig fra semesteret på UIB. Underveis i semesteret har man flere Quiz’er og innleveringer som tilsammen med slutt-eksamenen utgjør karakteren du får. Det er også svært uvanlig å få toppkarakter, så det er greit å ha i bakhodet når man får igjen karakterene. De fleste forelesningene er ikke obligatoriske og blir filmet slik at du kan se dem flere ganger. Tutorials’ene er derimot obligatoriske og krever at man er delaktig i timen. Et lite tips fra meg er å begynne allerede fra dag 1 med å notere på engelsk i timene. Det kan være vanskelig å få tid til å gjøre dette i begynnelsen, men jeg merker bare etter første uke at jeg er mye tryggere på å skrive på engelsk.

– Greta