Tegn på at du er halvveis i semesteret (hjelp!)

Ikke for å gni det inn til dere der hjemme i Bergen, men livet her i Melbourne er herlig! Jeg har funnet meg godt til rette i leiligheten min i 22. etasje, identifisert korteste vei til skolen, lokalisert de beste matbutikkene, cafeene og parkene, vært på surfecamp, teltturer, diverse road trips og blitt kjent med folk fra hele verden. Vi er allerede midt inne i påskeferien, besøket hjemmefra har kommet og dratt og det går mot høst i Australia. Jeg er stadig i fornektelse over at semesteret allerede er halvveis fullført, men symptomene begynner å bli vanskelig å overse:

1. En lett hjemreisedepresjon har begynt å melde seg
    Det er først når man er på utveksling man innser hvor kort et semester egentlig er. Det hjelper ikke at vårsemesteret her nede varer fra slutten av februar til midten av juni. Det betyr at jeg bare har 2 måneder igjen i denne herlige byen!
  2. Engelsk har begynt å overta all språkkapasitet i hjernen din og uttrykk som «legend», «too easy» og «no worries» brukes som svar på det meste
    Utveksling er en fantastisk måte å bli bedre i engelsk (eller et annet språk) på! Etter 25 år med norsk er det et litt merkelig fenomen at det tar under 3 måneder å begynne og tenke på engelsk, men det skjer altså. Sånn går det når forelesninger, notatskriving, prøver og sosialisering skjer på engelsk. Det hender også man får litt problemer med å finne de riktige ordene på norsk. Satser på at det går seg til raskt når vi er hjemme igjen.
  1. Storbyen og den ufattelig store campusen begynner å føles som hjemme
    Det er ikke til å stikke under en stol at det er en liten overgang å komme fra lille Bergen til storbyen Melbourne, og fra Haukeland og BBB til Parkville Campus. De første ukene var Google Maps og appen «Lost on campus» mine beste venner. Nå går det faktisk an å gå ut døren uten å ha strøm på mobilen uten å være redd for å ikke 1) finne frem til forelesning, og 2) komme seg hjem igjen. Det er ganske digg.
  2. Budsjettet for oppholdet er for lengst sprengt
    Selv om prisene på det meste her er de samme som i Norge må jeg innrømme at det er litt vanskeligere å få endene til å møtes. Alle som har vært på ferie har vel opplevd at pengene går litt fortere unna enn man hadde tenkt, og å bo i et ferieland er jo praktisk talt som å være på ferie. Man har lyst til å oppleve alt når man først er her. Og selv om språket tar ganske kort tid å venne seg til er det noe annet å handle med en annen valuta. 100 dollar er jo ingen ting? Bankkontoen min er uenig… Det hjelper også lite at sushien på skolen selges til gi-bort-pris og at kaffen på alle de rundt 20 kafeene på campus er i en klasse for seg selv. Når man i tillegg tar med i beregningen at man ikke jobber skjønner man at en liten (les: stor) budsjettsprekk lå i kortene. NÅR DET ER SAGT: I regret nothing. Men et lite tips for andre som tenker å dra på utveksling er å jobbe litt ekstra i sommerferien/månedene før man drar, og eventuelt ikke kjøpe seg fallskjerm rett før man drar. Heh.
  3. Midsemester exams er fullført og bestått!
    Kanskje det mest avslørende tegnet på at semesteret er halvveis. Og nettopp at vi har midtveiseksamen her nede blir en del av temaet for neste blogginnlegg. Jeg har fått mange spørsmål om hvordan det er å være på utveksling, om hvordan man søker osv, så jeg skal skrive litt om selve skolelivet og søknadsprosess om ikke så lenge. I mellomtiden går det an å lese blogginnlegget til Sydney-jentene! https://utvekslingmofa.w.uib.no/2017/02/18/soknadsprosessen-for-opptak-hos-usyd/

Håper dere har hatt en fantastisk påske! Her varer påsken i en god uke til. Akkurat nok tid til å erobre Brisbane, Gold Coast og Byron bay! 🙂

dsc_0106_1   1489787118327    dsc_0136   img_20170414_103346_5881491369071134   1491515849561     1490011040875   1490011044536

En liten bildekavalkade fra Brighton Beach, teltturer, campuslivet, nye australske venner og strandlivet.