Road trip NZ og den første uken i storbyen

Utsikten fra spisebordet er helt ok.

God morgen, kjære medstudenter og eventuelle andre som har rotet seg inn på denne bloggen!

O-week er snart ferdig på University of Melbourne. På mandag begynner vi med undervisning, men nå sitter jeg med morgenkaffen i hånden, guideboken oppslått og er klar for å planlegge erobringen av Melbourne og Australia de kommende månedene!

Utvekslingsoppholdet startet allerede for 2,5 uke siden, da jeg og Pia (også fra kull 15 på medisin) kjørte våre første mil på kystveiene i New Zealand. Vi kom heldigvis frem så tidlig på morgenen at jeg fikk mulighet til å prøve meg litt frem med ratt og kjøring på feil side før vi møtte for mye trafikk. De fleste nær-døden-opplevelsene vi hadde på veiene skyldtes faktisk gale kiwier (det ekte New Zealendere kaller seg), og ikke at vi så til feil side i kryss eller kjørte på feil side av veien (selv om det forekom i starten…). De mange bilturene var uansett verdt det, for det gir en unik mulighet til å reise rundt som man vil og man rekker så utrolig mye mer enn man ville gjort ved å kun benytte seg av kollektiv!

Gåturer i regnskog, grotteturer med tusenvis av selvlysende larver, geotermiske parker med geysirer og kokende gjørmebasseng og Hobitton (Frodo og Bilbo Lommeluns hjemsted) er bare noen av høydepunktene fra turen. Likevel var 8 dager i campervan der borte altfor lite- til tross for lite luksuriøse leveforhold med lite mat, begrensede muligheter for å ivareta personlig hygiene og fare for bakteriell hjernehinnebetennelse etter et bad i en varm kilde. Vi endte vel opp med å fullføre halvparten av den planlagte turen, men sitter igjen med mange gode minner og har allerede planlagt hvor vi må dra neste gang vi kommer dit!

16935738_10155145119945921_412091204_o   16990479_10155145119585921_1525970789_o
16990483_10155145121510921_1381269409_o   img_0081Bilder fra Redwood Forrest, prompelukt og geysirer i Te Puia, Champagne Lake og Hobitton. Alt i NZ.

Så var det Melbourne. Jeg har ikke vært her i mer enn en uke, men dette er likevel min nye favorittby! Det er kanskje ikke så rart ettersom den har blitt kåret til «Verdens mest levbare by» i 6 år på rad? Man skulle nesten tro at en som har vokst opp så langt i fra høyblokker og bylivet som meg skulle følt seg totalt lost her, men sånn er det altså ikke. Det er jo selvfølgelig ikke et sted for småbarnsfamilier, men nå som jeg fremdeles er ung og lovende er jeg SÅ glad for at jeg tok denne muligheten! Det er ganske utrolig å få våkne opp til synet av skyskrapere, løpe lang elva i Royal Botanic Garden, drikke kaffe på små kafeer, beundre gatekunsten i smugene, ta toget et kort stykke til hvite strender og blått hav og møte masse spennende mennesker fra hele verden SAMTIDIG som man gjør noe så fornuftig som å studere medisin.

   16935375_10155145120700921_1473198626_oLøpetur i Royal Botanic Garden og utsikten fra sengen i leiligheten i 350 William Street, Melbourne, er heller ikke så verst. 

Ja, det er litt stress å lage en egen utvekslingsavtale, jobbe seg opp nok penger til å leve greit i en dyr by, finne et sted å bo også videre, men det glemmer man allerede første dagen det er i boks. Jeg har allerede planlagt å bli med i 5 forskjellige klubber og lag, helgetur med wakeboardklubben, bushwalking med fjellgruppen og ny roadtrip i påskeferien med Pia og samboere som kommer på besøk fra Norge. Fra nå av er det atlså bare ting å glede seg til (helt til eksamensperioden i det minste)!

Håper dere koser dere litt der hjemme også! Og følg med på snapchat Mofstudentuib for flere oppdateringer fra studentlivet både på utveksling og hjemme i Bergen!

Peace out.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *