Søknadsprosessen for opptak hos USYD

Heisann hoppsan! Vi tenkte det kunne være greit å ha et innlegg som alene handler om selve søknadsprosessen, og hva som skjer videre for å fullføre prosessen med opptak til University of Syndey. Har prøvd å gjøre det så oversiktlig som mulig:)

Søke til UiB

Den første viktige fristen vi hadde var selfølgelig å søke til Universitetet i Bergen før 1. september. Denne søknaden foregikk via søknadsweb, og var veldig oversiktlig og grei å gjennomføre. I alt listet vi opp fem forskjellige internasjonale skoler i en prioritert rekkefølge. Henriette og jeg hadde begge to USYD på første plass, og etter 4-5 ukers tid fikk vi svar på søknaden og hadde kommet inn begge to!

Søke til USYD

Nå som vi har fått lov av UiB å dra på utveksling kunne vi sende avgårde en søknad til USYD, University of Sydney. Dette foregikk også elektronisk og var også ganske oversiktlig og greit. Det var en del dokumenter som måtte legges ved, som for eksempel bevis på engelskkunnskaper, og en karakterutskrift fra UiB på engelsk. Alle disse dokumentene fikset UiB for oss 🙂 Fristen for denne søknaden var 1. november, så vi hadde goood tid.

Søke om forhåndsgodkjenning av fag hos UiB

Da vi var tatt opp ved USYD kunne vi søke om forhåndsgodkjenning av fag. Dette var heldigvis en dynamisk prosess, der vi sammen med rådgiver og faggodkjennerene kom fram til beste løsning angåede fag. Føste forsalget vårt ble ikke godkjent, men da fikk vi en vennelig mail tilbake hvor de lurte på om det var noen andre forslag til fag. Sammen kom vi fram til at vi skal ta lab-delen av analysemetoder i ernæring med kullet under oss når vi er tilabke i Norge. Når det gjelder faget NUTR208 som strekker seg fra semester tre over i semester fire, fikk vi delt opp faget i 10 + 5 studeipoeng. Dette betyr at vi tok en eksamen før jul som tilsvarte ti studiepoeng. Tema for faget var makronæringsstoffer, og faget ble kalt NUTR 208 A. Slik fikk vi fordelt riktig mengde studiepoeng på de to semestrene.

Fagene vi endte opp med å ta i Sydeny er:

HSBH2007 Research Methods in Health Science NUTR120 Analysemetoder I ernæring
AGEN3004 Food Processing and Value Adding NUTR150 Matvarekunnskap
PSYC1001 Psychology PSYK140 Adferd, helse og ernæring
NUTM3001 Introductory Nutrition and Metabolism NUTR208B Ernæringsfysiologi

Alle fagene i Sydeny er 6 credit hver. Så vi tar altså 24 credit tilsammen, som tilsvarer 30 studieponeg i Norge.

Visum til Australia

Woooow! Dette var litt stress.. Sett av god tid til denne søknaden! Heldigvis kan man gå ut av søknden og fortsette der man slapp senere. Vi brukte lang tid på dette, og var også ganske frustrerte til tider. Blandt annet skal man liste opp alle landene man har besøkt i løpet av de siste ti årene! På slutten skal man legge til tre dokumenter; pass, helseforsikring (dokument du får tilsendt fra HELFO) og CoE (bevis på at du er tatt opp ved et universitet i Australia).

Behandlingstiden varierer veldig, noen mottar svar etter bare tre dager. For oss tok det nærmere tre uker. Vi søkte rett før jul, og dette kan selvfølgelig ha noe med saken å gjøre..

Forsikring

Vi valgte ANSA studentforsikring som varer i 6 måneder. Gikk veldig greit å bestille over nettet. For å kjøpe studentforsikringen må du først være medlem, så betaler du for forsikring avhengig av hvor i verden du skal reise på utveklsing. For oss som skulle til Australia kostet det ca. 1600 kr.

I visumsøknden skal man bevise at man er forsikret, og som norsk statsborger er man dekket av det som kalles Norwegian National Insurance Scheme. Vi fikk tilsendt i posten et dokumet fra HLEFO som et bevis på at vi var dekket av den norske stat.

Enrolment

Enrolment gjøres inne på USYD sin nettportal. Gikk fort og var veldig greit. Her blir man på slutten bedt om å legge ved et bilde av seg selv til studentkort. De har lang sommerferie utover i januar og februar, så dette var ikke så stress, må bare gjøes før 10. mars.

Gjennom hele prosessen hadde vi vår egen kontakt fra USYD som hjalp oss over mail. Hun var veldig grei og sendte oss masse informasjon, hjalp oss å huske ulike frister for oppmelding. Sendte forslag til hvor vi kunne bo, sosiale ting vi kunne melde oss på ol. Som nevnt i det første blogginnlegget skal vi på en surfecamp med andre internasjonale studenter før orientation week starter. Orientation week starter offisielt 1. mars. Men de har tilbud til studenter som ankommer Sydeney tidligere også. Helt fra 20.feb kan du bli med på forskjellige introduksjoner til Sydeny som studentby, og få hjelp til å sette opp Opal-kort for kollektiv transport, eller få hjelp med enrolment og fag og lignende. Første forelesningen vi skal ha er 6.mars og det blir veldig spennende!!

Håper denne oversikten kan være til hjelp! Ikke bli skremt av alt som skal gjøres for det er såå verdt det!!

img_1933

Peace out

One thought on “Søknadsprosessen for opptak hos USYD

1. Pingback: Tegn på at du er halvveis i semesteret (hjelp!) | Utvekslingsbloggen