Snart är det sommar

Så var det helt plötsligt bara några få dagar kvar till avresa till Uganda. Overklighetskänslan finns där. Jag ser genuint fram emot att resa och få uppleva Uganda. Samtidigt har det varit lite blandade känslor inför resan sista tiden för min del. Det har varierat från förväntansfull spänning och smärre lyckorus till stress och känslan av att det tar lite för mycket på krafterna med själva packandet och alla förberedelserna. Den biten är verkligen inte är fullt lika lockande. Men hela tiden har jag känslan av att när jag väl kommer dit och är på plats kommer det vara värt besväret. Och nu är vaccinerna ordnade, ansökan om visum är skickat, malariatabletterna har hämtats ut, vi har varit i kontakt med koordinatorn i Uganda och saker och ting börjar komma på plats… väskorna börjar fyllas med kläder, scrubs, handskar, skyddsglasögon, solfaktor, myggmedel, imodium, handsprit, 1a-hjälpen-kit …

Jag, tillsammans med 5 andra tjejer från min klass, ska alltså resa till Kampala, Uganda, för 6 veckors praktik i gynekologi/obstetrik och pediatri. Mer än så vet jag egentligen inte i nuläget. Visst har jag läst gamla studentrapporter, och någon stans försökt bilda mig en uppfattning av vad som väntar. En sak som är säkert är att de studenter som rest tidigare har upplevt och lärt sig massor. Nu är det min och mina klasskamraters tur att resa och jag tror att det oavsett, mest sannolikt och förhoppningsvis inte kommer bli som jag föreställt mig.

I denna bloggen ska jag försöka uppdatera Er om vbutabika_tone_larsson_webad som händer i Uganda och vad vi får uppleva under veckorna och dagarna som kommer. Jag hoppas jag kommer kunna dela med mig lite av vår vardag i Uganda. Och kanske blir någon av Er inspirerade till att göra en liknande resa i framtiden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *